Menu
Padel najaarscompetitie

Najaarscompetitie padel

Deel dit bericht

Ook in het najaar kun je weer deelnemen aan de najaarscompetitie. 

Competitieaanbod
Iedereen kan meedoen aan de voorjaarspadelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de najaarscompetitie padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. Alle speeldata vind je hier.

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Wat zijn de kosten voor de competitie?

  • KNLTB Team-bijdrage € 35,- per team;
  • KNLTB-lidmaatschap € 18,- per persoon (lidmaatschap is voor een jaar);
  • Padel Ballen per thuiswedstrijd € 12,-;
  • Baanhuur € 60,- per thuiswedstrijd (leden spelen gratis).

Promotie en degradatie
Sinds 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Najaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Najaarscompetitie 2023.

Doen jullie in september en oktober mee met de najaarscompetitie? Schrijf je dan nu in voor 1 juli via het onderstaande formulier. 

Meer nieuws

Evenementen

Nieuwe data rollertoss

Er zijn nieuwe data bekend voor de rollertoss in 2024! Je kunt je nu inschrijven voor: 20 januari; 17 februari; 16 maart; 20 april; 25 mei; 22 juni; 20 juli;

Lees meer

Wij kunnen niet wachten
je te zien!