Menu

Zomercompetitie padel

Deel dit bericht

Binnenkort start de zomercompetitie en aanmelden is daarom nu mogelijk. De inschrijving sluit op 22 april. Let op! Door de vele aanmeldingen van voorgaande competities heeft Sportclub Houten het een en ander moeten veranderen. Lees de nieuwe onderstaande competitieregeling dan ook goed door, om teleurstellingen te voorkomen.

Competitie spelen als lid en niet-lid
Afgelopen competities hebben we door de vele inschrijvingen moeten loten. Om zoveel mogelijk leden van Sportclub Houten te kunnen laten spelen hebben we daarom besloten dat de competitieteams tenminste uit vier leden van Sportclub Houten moeten bestaan om deel te nemen aan de competitie namens Sportclub Houten. Bestaat jouw team ook uit niet-leden, dan moeten de leden tenminste de helft van de competitiewedstrijden spelen. Dit om te voorkomen dat er teams zich aanmelden met leden, maar die uiteindelijk helemaal niet spelen.

Zijn het aantal aangemelde teams met leden minder dan het aantal teams wat wij kwijt kunnen, dan kunnen ook niet-leden teams meedoen aan de betreffende competitie van dat moment.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamrechten.

Inhalen
Vaak worden er aanvragen gedaan voor het inhalen van wedstrijden. Soms vanwege weersomstandigheden, soms omdat een team niet compleet is. Let op dat je de speeldata blokt in je agenda waarmee je voorkomt dat je team niet compleet is op de wedstrijddag. Daarnaast kan er uitsluitend ingehaald worden in de weekenden. Doordeweeks is dit helaas vanwege de baanbezetting niet mogelijk.

Inhalen is in principe kosteloos, tenzij het een uitwedstrijd betreft die verplaatst wordt naar onze locatie of als het afmelden van de gereserveerde banen minder dan 7 dagen voor de speeldag is. In die gevallen brengen wij € 10,- per uur, per baan in rekening voor het inhaalmoment.

Kostenplaatje
Wij rekenen voortaan een vast bedrag voor de competitie van € 270,- per team (geldt ook voor de jeugdcompetitie). Dit bedrag bestaat uit de KNLTB-teambijdrage, baanhuur, 2 tins padel ballen bij de thuiswedstrijden en bittergarnituur na afloop. Niet-leden betalen daar bovenop een bedrag van € 20,- per persoon (individuele KNLTB-bijdrage). Dit geldt ook voor invallers tijdens de competitie, ongeacht of je al bij een andere club lid bent. De KNLTB brengt dit automatisch bij ons in rekening, omdat je dan als individueel lid meedoet aan de competitie en altijd de individuele bijdrage dient te voldoen aan de KNLTB.

Hoe gaat de inschrijving in zijn werk?

Je kan kiezen om op vrijdagavond, zaterdag of zondag te spelen. Let wel op, bij te veel aanmeldingen voor de competitie moeten we helaas loten uit alle aanmeldingen. Gedurende de dag speel je in totaal vier wedstrijden. Het is daarom noodzakelijk om een team van minimaal vier spelers te formeren. Inschrijven kan alleen als team. Je ontvangt een factuur voor deelname aan de competitie achteraf. Hierbij zitten ook de kosten van de ballen inbegrepen. De ballen kan je tijdens de thuisspelende wedstrijden ophalen bij de receptie.

Tijdens de competitie heb je een aanvangstijd en speeltijd. De aanvangstijd is altijd een halfuur vóór de daadwerkelijke starttijd. Tijdens dit halfuur ontvang je als thuisspelende team de tegenstanders en doe je eventueel nog een drankje voordat jullie de baan op gaan. De speeltijden en het baanschema ontvangt de captain van het team per mail.

Mocht er iemand uit het team geblesseerd zijn en is een invaller nodig, dan kan je de gegevens (naam, geboortedatum, mailadres, telefoonnummer, adres en eventueel bondsnummer) van de invaller naar fun@sportclubhouten.nl sturen. Stuur deze gegevens tijdig (max 1 week van te voren) via de mail, zodat de speler toegevoegd kan worden. De invaller zal dan worden toegevoegd aan het team door de captain zodat alle standen ingevuld kunnen worden.

Als alle vier de wedstrijden zijn gespeeld vul je de standen gezamelijk met de tegenstander in via mijnknltb.toernooi.nl.
Daarvoor dien je eerst in te loggen. Vervolgens ga je naar jouw competitie afdeling, klasse en team waar de standen ingevuld kunnen worden. Let op: dit kan alleen de captain! Via mijnknltb.toernooi.nl is ook te zien op welke positie jullie team staat. Wordt jullie team eerste? Dan krijgen jullie de volgende competitie promotie en spelen jullie een klasse hoger.

Na het spelen kun je nog gezellig met je team en de tegenstanders een hapje en drankje doen in de horeca.  Je ontvang aan het einde van de competitie dag bittergarnituur. De drankjes zijn dan op kosten van de thuisspelende team. Je ontvangt een factuur voor de deelname aan de competitie inclusief de ballen.

Doen jullie in juni en juli mee met de zomercomeptitie? Schrijf je dan nu in voor 22 april  via het onderstaande formulier. Heb je vragen over de inschrijving stuur dan een mailtje naar fun@sportclubhouten.nl. 

Meer nieuws

Wij kunnen niet wachten
je te zien!