Menu
Padelracket shop Houten

5 tips voor het vinden van het juiste padelracket

Deel dit bericht

In onze padelshop in Houten hangen veel verschillende soorten padellrackets met de laagste prijsgarantie. Het vinden van het perfecte padelracket dat bij jou past, vereist wel wat onderzoek en tests. In deze blog geven onze medewerkers van de padelshop je vijf tips hoe jij het juiste racket voor jezelf kunt vinden in onze shop. 

Tip 1: Ken je speelstijl
Dit is een belangrijke eerste stap. Want een beginner heeft een ander type racket nodig, dan een gevorderde speler. Een gevorderde speler zoekt doorgaans wat specifiekere functies. Daarnaast de vraag of je een agressieve speelstijl hebt met krachtige slagen of dat je meer een technische speler bent met nauwkeurige slagen. Wanneer je dit van jezelf weet is de eerste stap voor het type racket gezet.

Tip 2: Het gewicht van het padelracket
Padelrackets zijn er in verschillende gewichten. Ze variëren meestal tussen de 350 en 400 gram. Met een lichter padelracket ben je wendbaarder en heb je meer controle tijdens de slagen, terwijl een zwaarder racket juist meer kracht kan generen. Voor beginners raden wij altijd een licht racket aan. Later kun je dan overstappen naar een zwaarder racket voor meer kracht en stabiliteit.

Tip 3: De vorm van het padelracket
Padelrackets zijn er in drie verschillende vormen, namelijk in diamantvorm, druppelvorm en een ronde vorm. Maar welke vorm zorg nu voor wat? Een diamantvormig racket biedt meer kracht, maar minder controle. Een rond racket zorgt juist voor meer controle, maar minder kracht. Druppelvormige rackets bieden juist een mooie balans tussen kracht en controle. Kies een vorm die past bij je speelstijl uit de eerste tip en eigen voorkeuren.

Tip 4: Kies de juiste balans van het padelracket
Padelrackets hebben verschillende balanspunten. Je kunt een racket kiezen waarbij de balans laag, hoog of in het midden ligt. Wanneer een racket een laag balans heeft, biedt hij meer wendbaarheid. Wanneer de balans hoog ligt biedt hij juist meer kracht. Ligt de balans in het midden dan biedt hij ook een mooie balans tussen wendbaarheid en kracht. We raden je aan om rackets te testen waarbij de balans op verschillende plekken ligt. Zo kun je het verschil goed voelen.

Tip 5: Flexibiliteit van het padelracket
Padelrackets hebben verschillende niveaus van flexibiliteit. Wanneer je gaat voor een stijver racket, biedt deze meer controle. Terwijl een flexibel racket juist meer kracht genereerd. Ook de keuze hierin hangt weer af van je speelstijl en je persoonlijke voorkeur. Wissel tijdens het testen dus ook eens af in de flexibiliteit van een racket en ervaar zelf het verschil.

Onthoud dat het vinden van het juiste padelracket een persoonlijke keuze is en dat het belangrijk is om rackets uit te proberen en zo te ontdekken wat jouw favoriet is.

We hopen dat jij met deze vijf tips hét perfecte padelracket kunt vinden en kunt knallen op één van onze padelbanen. Mocht je nog vragen hebben dan kun je die altijd aan onze collega’s stellen. Alle informatie over de rackets en voor wat voor type speler een racket geschikt is vind je naast onze rackets. Zo weet je in één oogopslag of een racket geschikt is voor jou of niet. Wil je nog geen racket kopen? Dan kun je bij ons altijd een padelracket huren voor maar €3,- per racket. 

 

 

Meer nieuws

Wij kunnen niet wachten
je te zien!