Menu

Samenwerking met FysioVandaag

huisfysiotherapeut

Sinds 1 mei 2021 werkt Sportclub Houten samen met FysioVandaag, een logische keuze omdat FysioVandaag verhuisd is naar het oude PostNL-gebouw (tegenover het racketcentrum) en Sportclub Houten behoefte had aan een huisfysiotherapeut. FysioVandaag richt zich op de behandeling van klachten aan spieren en gewrichten als de schouder, knie en wervelkolom.

Specialisaties

FysioVandaag biedt specialisaties als manueel therapie, bekkenfysiotherapie en sportfysiotherapie, maar is voortdurend op zoek naar vernieuwing. Als enige praktijk in Houten biedt FysioVandaag dan ook Flywheeltraining en EPTE®/ Percutane Electrolyse voor de behandeling van peesproblematiek en kraakbeenklachten in bijvoorbeeld knieschijven. U kunt ook bij ons terecht voor Shockwave en echografie en drie van onze fysiotherapeuten (Leonie van der Starre, Lisa Bos en Frank Robertz) zijn gespecialiseerd in behandeling van schouderklachten en lid van schoudernetwerk Midden Nederland.

Preventie

Helaas komen blessures regelmatig voor bij racketsporten. Sportclub Houten en FysioVandaag vinden preventie dan ook belangrijk onderdeel van de medische begeleiding. U kunt daarbij denken aan screening van (mogelijke) klachten, oefeningen om sterker of stabieler te worden en trainingsprogramma’s met bijvoorbeeld rekoefeningen, zoals in het voorbeeld hiernaast:

Sleeper Stretch: preventie-oefening voor de schouder om klachten te voorkomen.

Training en revalideren

In het oude PostNL-gebouw heeft FysioVandaag een grote trainingsruimte om in alle rust klanten te kunnen revalideren, bijvoorbeeld na een operatie. FysioVandaag werkt onder meer samen met orthopeden van het Antoniusziekenhuis in Leidsche Rijn/Nieuwegein, Diakonessenhuis en met sportartsen van het UMC Utrecht.

Inloopspreekuur

FysioVandaag verzorgt elke tweede donderdag van de maand een gratis inloopspreekuur van 20.30 tot 21.30 uur bij Sportclub Houten. U kunt gratis online een afspraak maken voor advies over een (beginnende) blessure, zeker als u twijfelt of het verstandig is om te spelen. Op de locatie van FysioVandaag tegenover Sportclub Houten is er ook een gratis inloopspreekuur op maandag t/m donderdag om 21.30 uur en vrijdag om 16.30 uur.

Afspraak maken

U kunt direct online een afspraak maken met één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten via de button hiernaast.

U kunt ook tijdens het inloopspreekuur binnenlopen bij de fysiotherapeuten. Dit inloopspreekuur is elke tweede donderdagavond van de maand bij ons op de Sportclub en van maandag tot en met donderdag op de locatie van FysioVandaag.