Menu

Voorjaarscompetitie padel

Deel dit bericht

Terwijl de winter zijn intrede doet, zijn de voorbereidingen voor het voorjaar al begonnen. De KNLTB voorjaarscompetitie padel staat ook komend jaar weer op de agenda.

Competitieaanbod
Iedereen kan meedoen aan de voorjaarspadelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Voorjaarscompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. Alle speeldata vind je hier.

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Wat zijn de kosten voor de competitie?

  • KNLTB Team-bijdrage € 35,- per team;
  • KNLTB-lidmaatschap € 18,- per persoon (lidmaatschap is voor een jaar);
  • Padel Ballen per thuiswedstrijd € 12,-;
  • Baanhuur € 60,- per thuiswedstrijd (leden spelen gratis).

Promotie en degradatie
Sinds 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Voorjaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Voorjaarscompetitie 2023.

Let op: omdat de indeling van de Voorjaarscompetitie op basis van teamgemiddelde is, is deze niet te vergelijken met eerder gespeelde competities.

KNLTB Padel Voorjaarscompetitie 2023

Wil jij meedoen aan de voorjaarscompetitie? Dat kan! Een team bestaat uit minimaal vier spelers, waarbij mannen en vrouwen met en tegen elkaar kunnen spelen. Tijdens de competitie verbeter jij je padel skills tegen afwisselende tegenstanders en speel je op jouw eigen niveau. De competitie wordt gespeeld op de vrijdagavond, zaterdag- en zondag-overdag.

Doen jullie in april en mei mee met de voorjaarscompetitie? Schrijf je dan nu in voor 15 januari. Stuur een mailtje naar info@sportclubhouten.nl. Meer informatie over de KNLTB voorjaarscompetitie vind je hier.

Meer nieuws

Wij kunnen niet wachten
je te zien!