Menu
Sportclub Houten | Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen (FAQ)

Deel dit bericht

Hieronder lees je de meest gestelde vragen van Sportclub Houten. Heb je een andere vraag? Stuur ons dan gerust een berichtje!

 

Sportclub

Kun je bij jullie ook een hapje eten of drinken?
Jazeker we hebben een sfeervolle en lekkere horeca waar je kunt lunchen, dineren, borrelen of een sportdrankje kunt drinken samen met jouw medespelers. Onze gehele menukaart vind je hier. Je hoeft niet te reserveren om bij ons een hapje te komen eten.

Welke sporten kun je bij jullie allemaal beoefenen?

Je kunt bij ons terecht om te padellen, tennissen en te squashen. Sportclub Houten is de grootste aanbieder van racketsporten in de regio Utrecht. We hebben maar liefst 8 padelbanen, 10 tennisbanen en 5 squashbanen. Van de 8 padelbanen bevinden zich er twee buiten en zes binnen. Daarnaast hebben we zes buiten tennisbanen en 4 binnentennisbanen. Zo kun jij dus onder elke weersomstandigheden sporten bij ons.

Reserveer een baan

Ik wil graag mijn reservering annuleren of wijzigen, hoe doe ik dat?
Dit kun je zelf doen via houten.baanreserveren.nl. Het tegoed wordt vervolgens toegevoegd aan je eigen saldo.

Ik heb mijn reservering bij Sportclub Houten geannuleerd, wanneer krijg ik het geld terug? 
Wanneer je jouw reservering annuleert, wordt het bedrag toegevoegd aan jouw saldo via houten.baanreserveren.nl. Je kunt dit tegoed voor de volgende sessie tennis, padel of squash bij Sportclub Houten gebruiken. 

Ik ben geen lid van Sportclub Houten, maar ik wil graag een baan huren, kan dat?
Je kunt bij Sportclub Houten, lid of geen lid, altijd een baan huren via houten.baanreserveren.nl. Maak een account aan en reserveer jouw baan voor tennis, padel of squash.

Het regent of sneeuwt en ik heb een buitenbaan gereserveerd bij Sportclub Houten, wat doe ik nu?
Tennis of padel je buiten wanneer er plassen op de baan liggen, dan is dit gevaarlijk. Kan er niet op een locatie gespeeld worden, dan informeren wij de hoofdboeken zo snel mogelijk. Geen bericht is in dit geval goed bericht. 

Kan ik in het weekend op alle tijden een padelbaan reserveren?
Nee, in het weekend werken wij met vaste blokken. Welke blokken dit zijn, vind je hier! Reserveren kan via deze link.

Lid worden en abonnementen

Hoe kan ik lid worden van Sportclub Houten? 
Je kunt een mailtje sturen naar info@sportclubhouten.nl en we maken het abonnement graag gereed voor jou. 

Ik wil graag mijn abonnement bij Sportclub Houten verlengen, hoe kan ik dat doen? 
Je kunt jouw tennis-, padel- of squashabonnement van Sportclub Houten verlengen via jouw account in houten.baanreserveren.nl of stuur ons een mailtje.

Wat kost een winterabonnement bij Sportclub Houten en wordt deze automatisch stop gezet?
Een winterabonnement bij Sportclub Houten kost €200,- en €150,- als je lid bent van TC Houten. Het winterabonnement stopt automatisch per 31 maart. Hierna kun je ervoor kiezen om een zomer abonnement af te sluiten. 

Ik wil graag met andere mensen met hetzelfde niveau padel spelen, zijn er bij jullie groepen op de club?
Jazeker, we kunnen je toevoegen in een whatsappgroep voor padelspelers bij Sportclub Houten. We hebben de groepen: starters, hunters en pro’s. Stuur ons een mailtje met jouw telefoonnummer en je voorkeursgroep en we voegen je toe aan de gewenste groep.

Ik wil graag mijn gegevens wijzigen, want ik ben verhuist. Hoe doe ik dat?
Je kunt zelf jouw gegevens reserveren via jouw account bij houten.baanresreveren.nl. Lukt dit niet? Stuur dan een mailtje naar info@sportclubhouten.nl met de aanpassingen, dan passen wij je gegevens voor je aan.

 

Padel

Ik ga voor het eerst padel spelen bij Sportclub Houten, wat zijn de spelregels van padel? 
De regels vind je op onze website en bij onze padelbanen. 

Hoeveel spelers heb je nodig om padel te spelen?
Four is the magic number voor padel. Dus trommel nog drie anderen op en reserveer een binnen of buiten padelbaan!

Hoe reserveer je een padelbaan?
Je kunt een baan reserveren via deze link. Je kunt zowel een binnen als een buitenbaan reserveren.

Wat kost het huren van een padelbaan?
Wanneer je geen abonnement hebt kun je in de piekuren of de daluren een padelbaan reserveren. De prijzen voor het huren van een padelbaan vind je hier.

Ik wil graag een padel clinic, evenement of toernooi voor vrienden, familie of collega’s organiseren. Hoe kan ik dit doen?
Via onze website kun je een aanvraag voor een tennis-, padel- of squashclinic doen. Vul het formulier op onze website zo volledig mogelijk in en onze collega neemt zo spoedig mogelijk contact met je op om de clinic samen te organiseren. 

Kun je bij jullie padelrackets huren of kopen? + toevoegen
Jazeker! De padelrackets zijn voor €3,- per stuk bij ons te huur, maar we hebben een divers aanbod van professionele koop padelrackets voor beginners en gevorderde spelers. Ballen kosten €8,- per blik. Je hoeft de rackets en ballen niet te reserveren, we hebben hiervan voldoende op voorraad. Let op: voor padel heb je speciale parelballen nodig. Deze zijn kleiner en lichter dan tennisballen.

Ik wil graag kennismaken met padel, kan dat?
Ja dat kan zeker. We organiseren maandelijks een proefles padel. Tijdens deze proefles krijg je in 1,5 uur alles uitgelegd over padel en breng je dit samen met de andere spelers meteen in de praktijk. De kosten hiervoor zijn €12,50, inclusief een welkomstdrankje. Inschrijven voor en een overzicht met de data kan via deze link.

Moet ik voor deze proefles een racket en ballen huren?
Nee, je kunt kosteloos gebruik maken van onze rackets en ballen tijdens de proefles.

Welke schoenen moet ik dragen op de padelbaan?
Wij adviseren om tennis- of hardloopschoenen te dragen. Het is niet toegestaan om voetbal- of hockeyschoenen te dragen op onze padelbanen.

Tennis

Hoeveel tennisbanen hebben jullie op de club?
Wij beschikken over zes buiten gravelbanen en vier binnen tapijtbanen. Zo kun jij met alle weersomstandigheden lekker bij ons tennissen.

Is er een tennisverenging waarbij ik me kan aansluiten?
Tennisclub Houten is onze “huis” tennisvereniging. Je kunt lid worden van deze club en meedoen aan leuke clubactiviteiten én aan officiële KNLTB-toernooien en -competities.

Kan ik tennislessen volgen bij jullie?
Jazeker, er zijn twee lescyclussen. In de zomerperiode van april – september en in de winterperiode van oktober – maart. Je kunt los daarvan altijd aan ons vragen wat de verdere lesmogelijkheden zijn. Klik hier om je gegevens in te vullen en wij nemen contact met je op. Om tennislessen te mogen volgen bij deze vereniging in de zomerperiode moet je lid zijn van Tennisclub Houten. In de winterperiode wordt op de binnenbanen les gegeven. De clubtrainer die namens BTA alles regelt m.b.t. de tennislessen is Kristian Salisbury (k.salisbury@balance-tennis.com)

Kan ik meedoen aan de tenniscompetitie?
Je kunt als lid van Tennisclub Houten kun je deelnemen aan alle KNLTB tenniscompetities. Daarnaast organiseren we ook regelmatig leuke evenementen en wedstrijden waaraan jij kunt deelnemen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media om geen enkel evenement te missen.

Is het mogelijk om een tennisevenement, -clinic of -toernooi te organiseren?
Je kunt bij ons de buiten- en binnentennisbanen gebruiken voor het organiseren van een evenement, clinic of bedrijfstoernooi- en competities.

Is er op de club ook de mogelijkheid om in een rolstoel te tennissen?
Bij Sportclub Houten hebben we een groeiende, gezellige groep met rolstoeltennissers van elk niveau. Sportclub Houten doet er alles aan om het rolstoeltennis voor je mogelijk te maken. We bieden het hele jaar door op onze buitenbanen en binnenbanen, privélessen, groepslessen en inlooptrainingen aan. Deze zijn voor jeugdspelers en volwassenen. Naast het geven van trainingen worden er door Sportclub Houten allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er iedere maand een inlooptraining waarin gewerkt wordt aan mobiliteit, technische vaardigheden en spelsituaties.Een leerzame training op elk niveau waarbij er natuurlijk ook gezellige, onderlinge wedstrijdjes gespeeld worden. 

Squash

Hoeveel squashbanen hebben jullie?
Wij beschikken over maar liefst vijf prachtige squashbanen. Het is mogelijk om los een baan te huren of een abonnement af te sluiten.

Kan ik ook deelnemen aan competities en wedstrijden?
Wij zijn aangesloten bij Squash Bond Nederland, daardoor kun jij meespelen in de officiële competities. Daarnaast worden er ook evenementen georganiseerd op onze club waaraan je deel kunt nemen. Volg ons hiervoor op social media om niks te missen. Daarnaast kun je de squashbanen ook gebruiken om een evenement, clinic of bedrijfstoernooi- en competitie te organiseren.

Lessen


Ik wil graag tennis-, padel- of squashlessen bij jullie volgen. 
Sportclub Houten biedt lessen aan voor tennis, padel en squash. Deze lessen zijn zowel voor beginners al gevorderden. Schrijf je via deze link in voor padellessen. Voor tennislessen verwijzen we je graag door naar TC Houten. En voor de squashlessen kun je je opgeven via deze link

 

Evenementen


Kan ik een evenement of clinic bij jullie organiseren?
Jazeker dat kan. Je kunt bij ons terecht voor allerlei soorten evenementen, van een diner, vrijgezelligefeestje of gymles tot een georganiseerde padelclinic. Dit kan voor vrienden, familie, collega’s, teamgenoten of je klasgenoten. Wil jij een evenement bij ons organiseren? Vul dat het formulier in op deze pagina.

Wat kost het organiseren van een evenement?
Wij bieden diverse pakketen aan, maar zorgen er graag samen met jou voor dat het evenement gepersonaliseerd wordt en passend is voor jouw aanvraag. Wil jij meer informatie over de kosten? Vul dan dit formulier in en onze medewerkers nemen snel contact met je op.

Wat voor clinics organiseren jullie? En kan daarbij ook de horeca verzorgd worden?
Wij organiseren padel-, tennis- en squashclinics. Deze clinics worden gegeven door een ervaren trainer en kunnen verzorgd worden voor diverse groepsgroottes. Graag zorgen wij ook graag na het spelen voor een hapje of een drankje in onze sfeervolle horeca.

 

Staat jouw vraag niet tussen deze vragen? Onze medewerkers staan altijd voor je klaar, stuur een mailtje naar info@sportclubhouten.nl of bel naar 030 636 54 88. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, acties en evenementen van Sportclub Houten? Volg ons dan op Instagram of Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Sportclub Houten | Veel gestelde vragen

 

Meer nieuws

Wij kunnen niet wachten
je te zien!