Menu
Padeltoernooi Sportclub Houten

Organiseer je eigen padeltoernooi bij Sportclub Houten

Deel dit bericht

Padel is een snelgroeiende sport die wereldwijd populariteit wint. Het is een mix van tennis en squash, wat padel een leuke en toegankelijke sport voor spelers van alle niveaus maakt. Als je een padelliefhebber bent en de passie hebt en dit wil delen is het organiseren van een padeltoernooi voor collega’s, vrienden of familie een goed idee!  En waar kun je dit beter organiseren dan bij Sportclub Houten!? In deze blog delen we enkele tips en ideeën om je te helpen bij het organiseren van een succesvol padeltoernooi. 

1. Bedenk voor wie je het toernooi wilt organiseren

Padel is een sport die geliefd is onder jong en oud, daarom is het ook ideaal om een padeltoernooi te organiseren onder een breed publiek. Dit kan een kleiner toernooi zijn voor een vriendengroep of je familie, maar bijvoorbeeld ook een groot bedrijfstoernooi voor al je collega’s. Het is goed om voordat je start te bedenken voor wie het toernooi is en op hoeveel deelnemers je ongeveer kunt rekenen.

2. Plan een datum 

Dan is het tijd om een datum te plannen. Wanneer je weet hoeveel mensen er mee doen kun je kijken hoeveel banen je nodig hebt en wanneer de meeste mensen kunnen. Wij beschikken over maar liefst 8 padelbanen, waardoor we een grote groep kwijt kunnen. Houd voor de tijd rekening met de doelgroep. Speel je met je collega’s, dan is bijvoorbeeld aan het einde van de week en aan het einde van de werkdag een geschikt moment om het toernooi bijvoorbeeld te combineren met een vrijdagmiddagborrel. Maar ga je met familie of vrienden spelen, dan kan juist een weekenddag weer geschikter zijn. Sportclub Houten is de gehele week open en bij ons kun je dus dagelijks jouw event organiseren.

3. Reserveer de banen en regel de overige zaken
Wanneer je bij ons een event wilt organiseren kun je de beschikbaarheid van de banen en het reserveren van de banen regelen via dit formulier. Daarnaast regelen we ook graag rackets en ballen voor je en kun je bij ons gebruik maken van diverse horeca arrangementen. Mocht je hierin specifieke wensen hebben dan kun je dit doorgeven via het formulier. Mocht je het leuk vinden dan kun je altijd zelf een prijs voor de winnaars verzorgen en deze uitrijken in onze horeca.

4. Zorg voor een soepel toernooiverloop:

Het succes van een padeltoernooi hangt af van een goed georganiseerd wedstrijdverloop. Plan het speelschema op voorhand en communiceer dit naar de deelnemers. Zorg ervoor dat er voldoende tijd is tussen wedstrijden, zodat spelers voldoende rust krijgen. Mocht je hulp nodig hebben dan hebben wij een schema waarmee je kunt werken voor de planning. Houdt hierbij wel rekening met het niveau van de spelers.

Zo, nu kun jij aan de slag met het opzetten van je eigen padeltoernooi. Uiteraard helpen wij je graag met de randzaken, zoals horeca, materiaal etc. Vul dit formulier in en we nemen graag contact met je op zodat we jouw toernooi tote en succes kunnen maken! 

Meer nieuws

Evenementen

Nieuwe data rollertoss

Er zijn nieuwe data bekend voor de rollertoss in 2024! Je kunt je nu inschrijven voor: 20 januari; 17 februari; 16 maart; 20 april; 25 mei; 22 juni; 20 juli;

Lees meer

Wij kunnen niet wachten
je te zien!